Συχνές Ερωτήσεις


Παρακαλούμε ελέγξτε το e-mail σας. Σας έχει αποσταλεί ένα επιβεβαιωτικό e-mail καθώς επίσης και η απόδειξη πληρωμής της κράτησή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε. Παρακαλούμε ελέγξτε προσεκτικά και ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση που τα στοιχεία της κράτησης σας δεν είναι σωστά. Είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι οι λεπτομέρειες της κράτησής π.χ. αριθμός πτήσης, πληροφορίες επικοινωνίας κτλ. είναι απόλυτα σωστές. Παρακαλούμε να εκτυπώστε και να έχετε μαζί σας μόνο το επιβεβαιωτικό e-mail για όταν φτάσετε στον προορισμό σας (δείτε “ Όροι Χρήσης ”), καθώς εκεί θα βρείτε το τηλέφωνο ανάγκης (24 ώρες).

Παρακαλούμε ελέγξτε το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας (spam). Μερικές φόρες τα επιβεβαιωτικά e-mail καταλήγουν εκεί εξαιτίας των φίλτρων spam. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μας ζητήσετε να σας ξαναστείλουμε (δωρεάν) το επιβεβαιωτικό e-mail, επικοινωνώντας μαζί μας

Ναι, έχετε πληρώσει όλο το απαιτούμενο ποσό. Μόνο σε περίπτωση που απαιτούνται αλλαγές στην κράτησή σας για τις οποίες συνεπάγεται κόστος, ακυρωτικά κλπ, θα υπάρξουν επιπρόσθετες σχετικές χρεώσεις. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρεωθεί η πιστωτική σας κάρτα και δε θα σας ζητηθεί ποτέ να πληρώσετε μετρητά στον οδηγό του οχήματος που θα σας μεταφέρει. Το φιλοδώρημα στον οδηγό είναι στην διακριτική σας ευχέρεια.

Η εταιρεία μας προσφέρει υπηρεσίες μόνο μέσω επαγγελματιών, πλήρως ασφαλισμένων και μη καπνιζόντων οδηγών που φέρουν όλες τις απαραίτητες τοπικές κυβερνητικές άδειες. Σε όλους τους προορισμούς που καλύπτουμε συνεργαζόμαστε με διαπιστευμένες εταιρίες ταξί ή μεταφορών που ελέγχονται από κυβερνητικούς οργανισμούς. Όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούνται είναι σε τέλεια κατάσταση, προσφέροντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις όπως air-condition κτλ.

Ο οδηγός μας θα σας περιμένει στο σημείο άφιξής σας . Όλες οι πτήσεις/αφίξεις παρακολουθούνται γι' αυτό το λόγο δηλώνετε τα στοιχεία άφιξης του αεροπλάνου/πλοίου. Είναι πολύ σημαντικό οι πληροφορίες αυτές να είναι ακριβείς. Ο οδηγός μας θα σας περιμένει με το Όνομα σας ευκρινώς γραμμένο στην ταμπέλα μας. Εάν για κάποιο λόγο δε βρείτε τον οδηγό μας ή ο οδηγός δεν σας εντοπίσει (καθυστέρηση στο τελωνείο, λάθος έξοδος αφίξεως κλπ) θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με το τηλέφωνο που έχει δηλωθεί στην κράτηση. Είναι δική σας ευθύνη να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο ανάγκης το οποίο βρίσκετε στο επιβεβαιωτικό e-mail. Εάν δεν τηλεφωνήσετε ενδεχομένως η κράτησή σας να ακυρωθεί με δική σας υπαιτιότητα.

Μην ανησυχείτε. Ανεξάρτητα από την καθυστέρησή σας, ο οδηγός θα σας περιμένει στο σημείο άφιξης. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις πληροφορίες αεροδρομίων ώστε να ρυθμίσουμε την ώρα παραλαβής σας. Πάραυτα σας ζητάμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τα νέα δεδομένα της άφιξή σας.

Σε μερικές χώρες οι απεργίες είναι συχνό φαινόμενο. Σε τέτοια περίπτωση σας εγγυόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να σας μεταφέρουμε στον προορισμό σας. Στην απίθανη περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η μεταφορά σας, θα πραγματοποιηθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων.

Σχεδόν σε όλους τους προορισμούς μας μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κρατήσεις δια μέσου του online συστήματος κρατήσεων μας έως και 8-12 ώρες πριν της άφιξής σας. Σε περίπτωση που το σύστημα δεν σας επιτρέπει κράτηση για σύντομες αφίξεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα προσπαθήσουμε να σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Απλά επικοινωνήστε μαζί μας με τo όνομα και τη διεύθυνση για το σημείο που θέλετε να μεταφερθείτε καθώς και το σημείο αναχώρησης. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν με ένα σύντομο σύνδεσμο κράτησης (quick link) χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

Ναι, παρέχουμε εκδρομές. Παρακαλούμε ενημερώστε μας με την περιοχή του ενδιαφέροντος σας και θα σας προτείνουμε πιθανές λύσεις σε πολύ καλές τιμές.

Στις πιο πολλές χώρες, ναι. Η επιλογή εμφανίζεται αυτόματα στο σύστημα κρατήσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις παρέχουμε αυτή την υπηρεσία χωρίς κανένα κόστος (διαφορετικά αναφέρεται το κόστος χρέωσης). Το όχημα που θα σας περιμένει θα έχει εξοπλιστεί ανάλογα.

Όλες οι αποσκευές που μπορούν να χωρέσουν στους αποθηκευτικούς χώρους του οχήματος σας, είναι ευπρόσδεκτες. Σας ζητάμε όμως να είστε ρεαλιστικοί στον υπολογισμό για το πόσες αποσκευές μπορούν να χωρέσουν στο όχημα. Εάν πιστεύετε ότι έχετε περισσότερες αποσκευές μαζί σας απ' ότι θα χωρέσει το όχημα που έχετε κλείσει, παρακαλούμε να επιλέξτε «μεγάλες αποσκευές» ούτως ώστε να εκτιμήσουμε το ενδεχόμενο να σας προτείνουμε εναλλακτικό όχημα με αντίστοιχη χρέωση. Εάν δε μας ενημερώσετε κατά τη διάρκεια της κράτηση (επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο), ενδεχομένως να μην μπορέσουμε να βάλουμε τις αποσκευές σας στο όχημα και να υπάρξουν καθυστερήσεις για να χρησιμοποιηθεί διαφορετικό/ επιπλέον όχημα. Αυτή η τροποποίηση επιφέρει επιπλέον χρέωση την οποία θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ώστε να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Φυσικά, μπορείτε να κλείσετε την επιστροφή σας με έκπτωση κατά τη διαδικασία της online κράτησης. Διαφορετικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να την κλείσουμε εμείς για σας, αναφέροντας απλά τον αριθμό της κράτησής σας.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.